Goudkoorts

Deel deze pagina:

Glinsterende afwerkingen, fonkelende details, glanzende stoffen: metallic is al weer een paar jaar populair in interieurs. Dit jaar spotten we een heuse revival van goud: goud accentueert meubels, wordt gebruikt in accessoires en lampen en is verweven in textiel. Goud mag weer als accent in je interieur!

Wij verwachten dat in 2016 goud weer een belangrijke rol gaat spelen in het interieur en daarmee de kroon overneemt van koper, dat de aanzet heeft gegeven tot het gebruik van luxe metaalsoorten in het interieur.

Beyond bling-bling

Bij goud denk je al snel aan weelderige kitch interieurs en over-de-top bling-bling. Jaren geleden was goud, naast messing en brons, populair in accessoires als staande lampen, gordijnroedes en accessoires. In 2015 wordt goud nog steeds toegepast in weelderige interieurs, maar zien we ook goudaccenten in zowel minimalistische en moderne interieurs. Ontwerpers en interieurarchitecten herschrijven daarmee de regels van luxe. Ik noem het sophisticated glamour en verwacht ik het in 2016 in menig stijlvol interieur mag toepassen?


Naar het overzicht van blogberichten

Thomassen Interieurs

Website door Forwart sitemap