Laatste interieurtrends uit Milaan

Deel deze pagina:

Laatste interieurtrends uit Milaan

De gympen zijn versleten en met een flinke lading inspiratie laten we Salone del Mobile.Milano 2016 achter ons. Onze interieurontwerpers stapten in het vliegtuig terug naar Nederland bruisend van de creativiteit en vol met frisse ideeën. Klaar om aan de slag te gaan om jouw interieur een unieke uitstraling te geven. Wat was er allemaal te zien tijdens de afgelopen Milan Design Week?

Retro, veel retro! We gaan terug naar begin jaren ‘80 waarin ronde vormen het beeld bepaalden.

Afgeronde eettafels en cirkelvormige salontafels met veelal marmeren tafelbladen zijn niet meer weg te denken uit het interieur anno 2016. Vaak gecombineerd met warme metaalaccenten als donkerbrons, zwart staal en mat messing en geplaatst op luxe (ronde) vloerkleden. Natuurlijk wordt er nog veel hout als materiaal gebruikt, maar dan wel met karakter! Gestraald eiken- of notenhout met een noest in een matte afwerking versterken dit natuurlijke karakter.

Het kleurgebruik bij de toonaangevende designers is zeer ingetogen met veel natuurtinten. Vergrijsde zandkleuren worden mondjesmaat aangevuld met petrolblauwe, terracotta en donkergroene tinten. Typische retro designs vinden we de komende tijd terug in de accessoires waarin goud en brons de boventoon voeren. Het mag dus allemaal luxe en warmte uitstralen!

En dan de verlichting… hier zien we de revival van een groot aantal designklassiekers. Waar het comfortabele zitmeubilair een sobere vormgeving heeft wordt dit veelal aangevuld met retro vormgegeven tafellampen, vloerverlichting of hanglampen met ook hier weer brons- en goudtinten en ingetogen gekleurd glas.

De finishing touch: aan een flinke (!) kamerplant ontkomt op dit moment geen enkel interieur!

De Milan Design Week blijft toonaangevend en bruisend! Het team van Thomassen Interieurs wordt ieder jaar weer blij van het vooruitstrevende design en het kwalitatieve niveau van veel exposanten. Ook deze afgelopen editie van de Salone del Mobile.Milano hebben we weer enkele prachtige parels ontdekt die binnenkort bij ons in Venray hun opwachting maken.


Naar het overzicht van blogberichten

Thomassen Interieurs

Website door Forwart sitemap