(ver)bouwen? 5 goede redenen om een interieurarchitect in te schakelen

Deel deze pagina:

De kogel is door de kerk. Je gaat je eigen droomhuis bouwen! 

Je hebt de mooiste kavel op een prachtige plek te pakken weten te krijgen en het ontwerp van de architect is gereed. Nadat de champagne op is, begint er een spannende en vooral drukke tijd waarin veel keuzes moeten worden gemaakt. Vaak gebeurt dit onder tijdsdruk. En dat maakt het nog een beetje lastiger. Want hoe weet je nou dat je de juiste keuze maakt? Je woont er toch nog niet?…..

Om te voorkomen dat je maar akkoord gaat met een standaard voorstel van de aannemer (omdat je het even niet overziet) of om te vermijden dat je na de oplevering toch nog van alles moet aanpassen (omdat je even de focus op andere bouwzaken had liggen), is het verstandig om al in een vroeg stadium een interieurarchitect in te schakelen bij het uitwerken en invullen van je interieur.

5 GOEDE REDENEN OM EEN INTERIEURARCHITECT IN TE SCHAKELEN:

1) Ervaring

Een nieuw huis bouwen doe je –over het algemeen- maar 1 of misschien 2 keer in je leven. Een interieurontwerper begeleidt in een jaar daarentegen meerdere klanten die in hetzelfde schuitje zitten als jij en heeft dus veel ervaring. Natuurlijk is elk huis weer anders, maar een interieurarchitect weet je te wijzen op een heleboel punten waar je zelf niet aan had gedacht. En ook als je je huis bouwt in samenwerking met een architect, die veelal focust op de buitenkant en grove indeling, kan een frisse blik van een interieurontwerper je goede inzichten geven.

2) Professionele betrokkenheid

Waar jij droomt over de accessoires op je vensterbank en wellicht in paniek schiet bij de gedachte aan de keuze voor een houten vloer of een tegelvloer , houdt een interieurarchitect het overzicht. Hij of zij kan structuur brengen in alle beslissingen en is minder emotioneel betrokken wanneer er belangrijke keuzes gemaakt moeten worden. Tevens geeft de interieurarchitect je praktische tips bij de verschillende keuzes die er gemaakt moeten worden .

3) Bespaar!

Een goede interieurontwerper kost geld, maar aan het eind van de rit zal je merken dat je juist kosten bespaart. Dit omdat je foutjes en dus latere aanpassingen voorkomt doordat je samen met een professional je interieur samenstelt. Wat je ook niet mag vergeten is dat je met een goede basis en hoog afwerkingsniveau de waarde van je huis kan verhogen. En niet te vergeten het woongenot … Dat is toch heel veel waard?

4) Tijdswinst

De interieurontwerper is bekend in de markt en weet precies waar je naartoe moet voor de goede materialen, de juiste keuken, de mooiste meubels en de beste vaklui. Zo hoef je niet stad en land af te zoeken naar de juiste en betrouwbare partij. En is het niet zo makkelijk te vinden, dan kan de ontwerper voor je op zoek. Dat scheelt jou heel veel tijd.

5) Netwerk

De binnenhuisarchitecten en stylisten van Thomassen Interieurs werken vaak samen met vaste leveranciers en vaklui. Op deze manier weten zij welke mensen voor welke klus en budget het meest geschikt zijn.

Ga je ook een nieuw huis bouwen of verbouwen en wil je weten wat het team van Thomassen Interieurs voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op...


Naar het overzicht van blogberichten

Thomassen Interieurs

Website door Forwart sitemap